NoEgg- appelcake

Appelcake

Bij mij gebeurt het wel vaker dat ik geen eieren in huis heb, maar toch wil bakken! (of een allergie hebt)

Wat kan je doen? pannenkoeken zonder ei gaat, maar wat als we eens iets anders  willen doen…

Dan maken we APPELCAKE!

ingrediënten:

  • 2 jonagold appelen
  • 4 el boter (wordt gesmolten)
  • 250 gr bloem
  • 1 zakje gist
  • 2 dl lauw water
  • 150 gr rietsuiker

bereidingswijze:

  1. zet al je ingrediënten klaar.

    Zodat we zeker een goed overzicht hebben en snel kunnen werken.

    Zodat we zeker een goed overzicht hebben en snel kunnen werken.

  2. meng de bloem met de rietsuiker in een kom.
  3. smelt de boter op een zacht vuurtje en snijd ondertussen je appels in blokjes.

    908359_10200529776601047_1223305789_n

    snijd ze allemaal ongeveer in dezelfde grootte en doe er eventueel wat kaneel onderdoor.

  4. los je gist op in lauw water.
  5. doe de gesmolten boter en de gist bij het bloem-suiker mengsel en roer tot het goed gemengd is.

    En nu zeer goed roeren!

    En nu zeer goed roeren!

  6. voeg de appeltjes toe, roer het goed door met een spatel.
  7. laat dit 15-30 min. rusten. verwarm ondertussen je oven voor op 180°C.
  8. vet je vorm in en bebloem het goed.

    Zodat je cake er straks mooi uitkomt

    Zodat je cake er straks mooi uitkomt

  9. bak je cake circa 35 à 40 minuten.

    35 à 40 min.

  10. ontvorm je cake en laat afkoelen op een rooster.
het ziet er misschien niet uit als een gewone cake. Maar smaakt wel super lekker!

het ziet er misschien niet uit als een gewone cake.
Maar smaakt wel super lekker!

Advertenties

Een gedachte over “NoEgg- appelcake

  1. Pingback: recepten index | Making Really Good Food

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s