Raspberry Streusel Coffee Cake

 

Afbeelding

Zie je de framboosjes zitten? Krijg je al honger?
Zo moeilijk is ie niet. Ren naar de winkel en haal alles in huis!

Laat me raden…

(niet iedereen,… ) Maar er zal wel iemand zijn die nu denkt dat dit over een taart met frambozen is en met koffiesmaak?

Maar neen, dat zou niet echt bepaald lekker zijn denk ik?

Wat is nou zo’n Coffee Cake?

Een Coffee Cake is eigenlijk een cake die vooral bij de koffie gegeten wordt, of als onderdeel van het ontbijt. Men deelt de cake ook vaak uit als teken van gastvrijheid.

Dus eigenlijk… De cake hoeft niet perse koffie te bevatten, het is mogelijk natuurlijk. Maar de naam heeft niets met de smaak te maken.

het typische aan een Coffee Cake is de streusel topping. Dit is een kruimelige topping.

Ze zijn niet versierd. Dus eenmaal ze uit de oven zijn, hoef je ze enkel nog maar op te smullen!

Afbeelding

Het is eigenlijk een hele gemakkelijke cake. Als je het plaatje hierboven ziet, zou je eventueel nog denken dat het een appelcrumble is? Niet?

Nope! Dit is duizend maal beter! 🙂

Raspberry Streusel Coffee Cake:

ingrediënten cake:

  • 250 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 121 gram melk
  • 57 gram zachte boter
  • 1 ei
  • 8 gram bakpoeder
  • 4 gram zout
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 125 gram frambozen

ingrediënten streusel:

  • 120 gram suiker
  • 42 gram bloem
  • 1/2 tl kaneel
  • 57 gram boter

bereiding:

  1. Verwarm je oven voor op 190°C.
  2. In een grote kom doe je al de droge ingrediënten, roer eventjes door.
  3. Mix dan op lage snelheid al de rest erdoor. Tot het goed gemixt is. ( 1 à 2 min.)
  4. Met een pottenlikker roer je voorzichtig de frambozen door je beslag.
  5. Doe je beslag in een beboterd en bebloemd vierkant-rechthoekig bakblik van ongeveer 23 cm.
  6. In een andere kom doe je alle ingrediënten voor de streusel, behalve de boter!
  7. Leg je boter op de ingrediënten en snij er met twee messen door tot je een kruimelig goedje hebt.
  8. Doe dit dan over je beslag heen en bak voor ongeveer 30-35 minuten of tot een tandenstoker er droog uitkomt.

Doe er wat bloemsuiker overheen en serveer warm of koud.

Smakelijk!

Afbeelding

bron: Mama’s Gotta Bake
Advertenties

3 gedachtes over “Raspberry Streusel Coffee Cake

  1. Pingback: recepten index | Making Really Good Food

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s