Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

image (19)

Ik zoek echt al een eeuwigheid achter HET chocoladekoekjes recept!

Maar ik kon het maar niet vinden. Oftewel waren ze te plat, te hard, niet lekker,…

Deze koekjes zijn zacht vanbinnen, maar toch wat harder langst buiten.

Dus eigenlijk net zoals ze moeten zijn 🙂

Dus, de ingrediënten:

  • 180 gram boter (of margarine)
  • 60 gram suiker
  • 70 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • snuifje zout
  • 1 eitje
  • 250 gram bloem
  • 60 gram maïzena
  • 1 zakje bakpoeder (ca. 15 gram)
  • 200 gram pure chocolade, in stukjes gehakt.
ik heb men recept verdubbeld. Er waren VEEL koekjes nodig

ik heb men recept verdubbeld.
Er waren VEEL koekjes nodig!

bereiding:

  1. Klop de boter samen met de suikers en het zout tot een schuimige massa.

    sorry voor de slechte kwaliteit, het was al donker buiten dus niet zo een geweldig licht...

    sorry voor de slechte kwaliteit, het was al donker buiten dus niet zo een geweldig licht…

  2. Klop je ei erdoor.
  3. Meng de bloem, maïzena en het bakpoeder door elkaar.
  4. Doe dit onder je deeg, en voeg dan de chocolade stukjes erbij.image (25)
  5. Dek je deeg af en laat het minstens 1 uur rusten in de koelkast. (ik heb mijn deeg 1 nacht laten staan, ging prima!)
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier of een anti kleef matje.
  7. Haal het deeg uit de koelkast en verwarm de oven voor op 180°C.
  8. Schep met een theelepel telkens ongeveer dezelfde hoeveelheid uit het deeg en rol er bolletjes van.
  9. Leg ze op de bakplaat, maar zorg zeker voor 5 cm afstand tussen de bolletjes.

    Als ze te dicht bij elkaar liggen heb krijg je een plaatkoek ipv koekjes.

    Als ze te dicht bij elkaar liggen heb krijg je een plaatkoek ipv koekjes.

  10. Plaats de bakplaat in d midden van de oven en bak ze voor 15 minuten.
  11. Laat ze eventjes afkoelen op de bakplaat en leg ze nadien nog op een taartrooster.

LET’S EAT!!

TIPS:

Bewaren?

1 week houdbaar in de koekjestrommel

2 maanden in de diepvries

Wil je niet al de koekjes ineens bakken?

Maak eveneens bolletjes en steek ze in een goed afgesloten zip zakje in de diepvries en verleng de tijd van het bakken met ongeveer 2 minuten.

bron: www.hetblad.be

Advertenties

Een gedachte over “Chocolate chip cookies

  1. Pingback: recepten index | Making Really Good Food

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s