Chocolate pound cake

Chocolate Pound Cake

Eigenlijk een gewone chocolade basiscake, met chocolade glazuur op.

Image

Met een zeer lekkere en volle chocoladesmaak!

ingrediënten:

cake

  • 227 gram zachte boter
  • 200 gram superfijne suiker
  • 6 L eieren
  • 187 gram bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 90 gram cacaopoeder

glazuur

  • 170 gram pure chocolade
  • 116 gram slagroom

Bereiding:

cake

  1. Zet de oven op 180°C
  2. Klop de boter met de suiker luchtig. (gaat best met een elektrische mixer)
  3. Voeg de eieren één per één toe en klop goed.
  4. Zeef de bloem, bakpoeder en cacao over het botermengsel.
  5. Klop op lage snelheid tot het goed vermengd is.
  6. Doe het beslag in een muffinbakvorm dat wat ingevet is, en waar bakpapier in ligt.
  7. Bak het tussen de 30-40 min. (hangt af van je oven, dus tot er een tandenstoker droog uitkomt.)
  8. Laat het 10 minuten afkoelen in de vorm.
  9. Haal voorzichtig de cake uit de vorm en laat verder helemaal afkoelen.

glazuur

  1. Doe je chocolade en slagroom in een kookpotje en laat het op een zacht vuurtje smelten.
  2. Laat afkoelen tot kamertemperatuur
  3. Plaats de cake 30 minuten in de ijskast om zeker goed te laten afkoelen!
  4. Nu giet je er het glazuur over.

Ready to eat!

Image

Als je ze niet meteen eet kan je ze terug in de ijskast zetten.

 

Bron: mamasgottabake.wordpress.com
Advertenties

Een gedachte over “Chocolate pound cake

  1. Pingback: recepten index | Making Really Good Food

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s