Red velvet cupcake in a jar

Red Velvet cupcake in een potje

Je kent het wel, cupcakes! Zeer leuk om te maken, en ook om te versieren!

Image

Ingrediënten:

cupcake

  • 312 gram bloem
  • 300 gram suiker
  • 1 tl natrium bicarbonaat
  • 1 tl zout
  • 4 gram cacaopoeder
  • 327 gram plantaardige olie
  • 245 gram karnemelk
  • 2 L eieren
  • 2 tl rode voedingskleurstof
  • 1 tl azijn
  • 2 tl vanille aroma

frosting

  • 454 gram roomkaas
  • 227 gram zachte roomboter
  • 2 tl vanille aroma
  • 400 gram poedersuiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. In een grote kom zeef je de bloem en cacaopoeder, voeg suiker en zout toe.
  3. In een andere kom klop je de olie, karnemelk, eieren, vanille aroma en kleurstof door elkaar.
  4. Nu doe je in je azijn het natrium bicarbonaat en doe dit dan meteen bij het natte gedeelte!
  5. Voeg de droge ingrediënten erbij tot het een glad en goed gecombineerd beslag is.
  6. Vul de cupcake bakpan voor 2/3  en bak ze voor ongeveer 17-22 minuten.
  7. Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
  8. Ondertussen voor je frosting!
  9. In een grote kom klop je de roomkaas, boter en vanille tot het glad is.
  10. Rustig voeg je je poedersuiker toe.
  11. Eenmaal alles eronder laat je je mixer nog eens zeer goed draaien tot een luchtige frosting.

Je potjes vullen:

  1. Doe de frosting in een spuitzak met ribbeltjes.
  2. Doe De cupcake in je potje, dan spuit je een deel van je frosting erin.
  3. Dan doe je verkruimelde stukjes cupcake erop en weer een laag frosting.
  4. Doe er nadien wat chocolade schilfertjes op en serveer.
  5. Bewaren? In de ijskast 🙂

8 gedachtes over “Red velvet cupcake in a jar

  1. Pingback: recepten index | Making Really Good Food

Geef een reactie op britt Reactie annuleren