Red Velvet cupcake in een potje
Je kent het wel, cupcakes! Zeer leuk om te maken, en ook om te versieren!
Ingrediënten:
cupcake
- 312 gram bloem
- 300 gram suiker
- 1 tl natrium bicarbonaat
- 1 tl zout
- 4 gram cacaopoeder
- 327 gram plantaardige olie
- 245 gram karnemelk
- 2 L eieren
- 2 tl rode voedingskleurstof
- 1 tl azijn
- 2 tl vanille aroma
frosting
- 454 gram roomkaas
- 227 gram zachte roomboter
- 2 tl vanille aroma
- 400 gram poedersuiker
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- In een grote kom zeef je de bloem en cacaopoeder, voeg suiker en zout toe.
- In een andere kom klop je de olie, karnemelk, eieren, vanille aroma en kleurstof door elkaar.
- Nu doe je in je azijn het natrium bicarbonaat en doe dit dan meteen bij het natte gedeelte!
- Voeg de droge ingrediënten erbij tot het een glad en goed gecombineerd beslag is.
- Vul de cupcake bakpan voor 2/3 en bak ze voor ongeveer 17-22 minuten.
- Laat ze volledig afkoelen op een rooster.
- Ondertussen voor je frosting!
- In een grote kom klop je de roomkaas, boter en vanille tot het glad is.
- Rustig voeg je je poedersuiker toe.
- Eenmaal alles eronder laat je je mixer nog eens zeer goed draaien tot een luchtige frosting.
Je potjes vullen:
- Doe de frosting in een spuitzak met ribbeltjes.
- Doe De cupcake in je potje, dan spuit je een deel van je frosting erin.
- Dan doe je verkruimelde stukjes cupcake erop en weer een laag frosting.
- Doe er nadien wat chocolade schilfertjes op en serveer.
- Bewaren? In de ijskast 🙂
doe maar chocolade 😀 maar laat mij wel proeven 🙂 loves Bie. x
CHOCOLADE!!! of course, this friday!
loves 🙂 Britt x
Ziet er hemels uit!! Wat een leuk idee!
great idea brit! i love it.. nice party souvenirs. 🙂
I love the photos-very nice post!
Ziet er ook lekker uit, ook leuk om kado te doen aan iemand
Ik word altijd een beetje gelukkig van laagjes in een potje:-) Zeker als ze er zo mooi uitzien; schitterend idee trouwens!
Pingback: recepten index | Making Really Good Food