Frambozen mousse

Frambozen mousse

Frambozen zijn echt lekker, en super gezond! Ze bevatten veel vezels en bevorderen de spijsvertering.

Als ik aan een mousse denk, is het eerste wat in me opkomt een chocomousse…

In de zomer is het altijd leuk om eens iets fris en fruitig te eten. Daarom post ik deze frambozen mousse. Nog 29 dagen en de zomervakantie begint!

GEEN SCHOOL! Geen huiswerk, gewoon rust.

Of dat laatste is niet echt waar, ik ga veel moeten gaan werken… Dus druk druk druk!

Maar ik zal wel gaatjes vinden om te posten 🙂

Maar terug over de mousse. (foto’s zijn in de avond genomen dus niet zo super mooi…)

image[4]

Wanneer het rode sausje er net over was, zag het er echt super lekker uit.
Maar spijtig genoeg is men foto na een uurtje genomen dus is deze al wat naar beneden gezakt…

Ingrediënten:

  • 454 gram verse frambozen
  • 3 eiwitten (op kamertemp.)
  • 225 gram superfijne suiker

Bereiding:

  1. Was de frambozen, laat ze uitdrogen op keukenrol. En hou er een aantal apart voor decoreren.
  2. Klop de frambozen en eiwitten in een mixer en voeg in 3 delen de suiker toe.
  3. Eenmaal alle suiker opgenomen is klop je op hoge snelheid.
  4. Klop tot je stijve pieken bekomt.
  5. Je kan het nu zo eten, maar het is frisser als je het 2 uur ongeveer in de ijskast zet.
  6. Doe het in je kommetjes en leg er de overgebleven frambozen over.

Doe er eventueel een sausje bij. Chocolade? 🙂

Je kan dit ook invriezen en als ijs eten. Ik krijg al zin in de zomer!

image[3]

Advertenties

3 gedachtes over “Frambozen mousse

  1. Pingback: recepten index | Making Really Good Food

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s