American pancakes
ingrediënten:
- 300 gram bloem
- 2 el kristalsuiker
- 15 gram bakpoeder
- 1 snuifje zout
- 2 eieren
- 350 ml volle melk (halfvol gaat ook)
- 3 el solo vloeibaar
Bereiding:
- klop de eieren, melk en 2 el boter wat los in een grote mengkom
- voeg de bloem, suiker, bakpoeder en het snuifje zout toe
- klop met een garde tot de bloem opgenomen is
- ga er nog eens met de staafmixer door
- laat je beslag nu 10 minuutjes rusten
- …
- zet een pan op een hoog vuur
- en geloof me je eerste pannenkoek zal niet mislukken als je het volgende doet
- als je pan eventjes op het vuur staat maak je je hand nat en spet je zo een beetje water op je pan
- als de druppeltjes rondspringen kan je beginnen bakken, anders is je pan nog niet warm genoeg
- verhit een el boter in je pan
- klop nog eens met je garde door het beslag en neem met een kleine soeplepel het beslag en doe dit op je pan.
- het duurt niet zo lang dat de zijkantjes klaar zijn
- dan kan je hem omdraaien
- zet als het nodig is je vuur zachter…
- dit was het, SMAKELIJK!
Ziet er heerlijk uit! Ik vind de zondag ook altijd ideaal voor een pannekoekenontbijt 😉
OMG #hearteyes. Lekkerrrrrrrr!
OMG lekker!! #hearteyes
Yummy
Leuk dat je weer terug bent!
Pingback: recepten index | Making Really Good Food