Chocolate sponge cake with blueberry filling
Hey iedereen!
Ik heb een heel drukke periode achter de rug, dus heb daardoor wat minder gepost.
Ik heb het recept een beetje aangepast en een fruitige vulling gegeven…
Ingrediënten:
beslag:
- 6 eieren (gesplitst)
- 120 gram pure chocolade
- 50 gram suiker
- 30 gram suiker
- 1 tl vanille extract
vulling:
- 240 ml koude slagroom
- 1/2 tl vanille extract
- 15 gram suiker
- 100 gram confituur (ik nam bosbessen confituur)
- fruit
bereiding:
- verwarm je oven voor op 180°C
- neem een bakplaat van 43 x 30 cm, beboter dit en leg er een bakpapiertje in
- smelt de chocolade au bain-marie en laat dit afkoelen tot kamertemperatuur
- doe de eierdooiers in een grote kom met 50g suiker
- klop dit tot het een lichte kleur heeft en verdikt is
- doe het vanille extract en de afgekoelde chocolade erbij en klop tot het goed vermengd is
- neem een propere grote kom en klop de eiwitten met een snuifje zout tot zachte pieken
- voeg de overgebleven suiker toe terwijl je klopt, en klop tot je stevige pieken hebt
- klop wat eiwit door het eierdooier mengsel (zo maak je het mengsel wat slapper)
- doe de rest van het eiwit erbij en spatel dit erdoor, niet kloppen!
- smeer je beslag gelijk uit op je bakplaat
- bak het voor 15 à 17 minuten
- als het klaar is leg je er een licht bevochtigde handdoek op en zet het opzij om af te koelen
- klop je slagroom, vanille extract en suiker tot je zachte pieken hebt
- doe er de confituur bij en klop tot stevige pieken
- als de cake is afgekoeld smeer je er de vulling mooi over
- verdeel het fruit mooi over het hele oppervlak
- rol de cake voorzichtig op en leg dit in de koelkast om wat op te stijven
- zeef er wat cacaopoeder over en doe er eventueel wat slagroom en fruit op
de cake blijft goed voor ongeveer 4-5 dagen in de koelkast
het is normaal dat je eventueel barstjes krijgt tijdens het oprollen, deze cake bevat dan ook geen boter of bloem.
Heerlijk Britt, en de allerbeste en smakelijke wensen voor 2014!
Ik wens je ook een heel fijn nieuw jaar! 🙂
Pingback: recepten index | Making Really Good Food