rudolph red nosed reindeer cookies

rudolph red nosed reindeer cookies

Hey!

Ik weet dat kerstmis en nieuwjaar voorbij zijn.. Maar ik moest dit echt gewoon posten!

Iedereen kent Rudolph wel, toch?

Rudolph is de aanvoerder van de negen rendieren van de Kerstman. Maar wat is er nu zo speciaal aan hem?

Hij is geen gewoon rendier! Maar hij heeft een grote rode neus, maar zijn neus geeft dus ook licht in het donker! 

Eerst word hij uitgelachen door de andere rendieren, maar dat verandert wanneer de Kerstman hem op een avond vraagt om zijn rendieren te leiden door het mistig weer. Zijn gloeiende neus geeft hen het licht dat nodig is om tot de huizen te geraken om pakjes te brengen 🙂

Ik denk wel dat bij de meeste de Kerstman is geweest? Wel dat is dus allemaal te danken aan de GEWELDIGE RUDOLPH!

(geloof me,  ik ken het liedje van Rudolph the red nosed reindeer vanbuiten!)

Ik heb ondertussen veel foto’s genomen, onderaan dit recept kun je ze bekijken met meer uitleg bij..

MET EEN DIKKE RODE NEUS

MET EEN DIKKE RODE NEUS

ingrediënten

deeg

  • 350 gram bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 100 gram boter
  • 175 gram rietsuiker
  • 1 ei
  • 50 ml melk

marsepein

  • 375 gram amandelen
  • 375 gram bloemsuiker
  • 1 eiwit
  • rode voedingskleurstof
  • je kan het natuurlijk ook gewoon kopen

glazuur

  • 50 gram pure chocolade
  • 10 el poedersuiker
  • 3 el water
  • 1,5 tl cacaopoeder

bereiding

deeg

  1. meng de bloem, bakpoeder en het kaneel door elkaar
  2. klop in de mixer de boter en het rietsuiker door elkaar
  3. voeg dan het eitje toe
  4. voeg de melk toe
  5. voeg beetje bij beetje de bloem toe tot een soepel deeg
  6. doe dit in plastiekfolie en laat het deeg 30 minuten tot 1 uur rusten in de koelkast
  7. verwarm ondertussen de oven voor op 170°C
  8. rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot circa 3 mm
  9. steek met een mannetjessteker mannetjes uit het deeg
  10. leg dit op een bakplaat met bakpapier
  11. bak het in de oven voor ongeveer 13 à 16 minuten goudbruin
  12. laat deze afkoelen!

marsepein

  1. maal de amandelen en poedersuiker fijn in een foodprocessor
  2. als dit helemaal fijn is doe je er het eiwit bij tot het wat samen gaat hangen
  3. neem de brei eruit en kneed heel eventjes tot een geheel
  4. (als het wat te nat is kan je eventueel wat gemalen amandelen of bloemsuiker toevoegen)

glazuur

  1. smelt de chocolade en laat dit afkoelen en doe het in een spuitzakje
  2. ondertussen klop je met een garde het water en bloemsuiker
  3. voeg als het nog te lopend is wat meer bloemsuiker toe
  4. neem een deel apart en doe dit in een klein spuitzakje (voor de ogen)
  5. door de rest doe je de cacao
  6. dit doe je dan weer in een spuitzakje

afwerking

  1. draai de afgekoelde koekjes om met de voetjes het verste weg
  2. maak met het bruine glazuur een rand rondom het koekje (bekijk foto!)
  3. laat dit wat harder worden
  4. ondertussen kan je met het witte glazuur al oogjes maken
  5. als de oogjes ook volledig hard geworden zijn kan je het koekje volledig invullen met het bruine glazuur
  6. als het glazuur nog nat is druk je er het marsepeinen neusje op
  7. met de gesmolten chocolade geef je elk rendiertje nog pupillen.
  8. laat alles uitharden en leg het dan op een leuke schotel en zet het op tafel
  9. geeft al meteen wat kerstmis sfeer 🙂

 

Nog een fijn nieuwjaar iedereen,

Ik heb een wens voor iedereen
Een gelukkig nieuw jaar met lieve mensen om je heen
Mensen die van je houden om wie je bent,
Mensen in wie je een stukje van jezelf herkent.
Laat merken dat je om hen geeft,
Dat je samen met hen iets moois beleeft
Dan is je leven pas een feest.
Veel geluk, liefde en een goede gezondheid voor 2014!

Advertenties

3 gedachtes over “rudolph red nosed reindeer cookies

  1. Pingback: recepten index | Making Really Good Food

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s